Politika kolačića - Dacom_informatika

Idite na sadržaj

Glavni izbornik:

Politika kolačića

O NAMA

Politika kolačića

Dobro došli na web stranicu tvrtke DACOM. Svrha ove politike kolačića je informirati vas o tome kako koristimo kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje vaših osobnih podataka prilikom posjeta naše web-lokacije.
Najnovije ažuriranje Izjave o kolačićima: 27. 7. 2019.g.

1. Što su kolačići i osobni podaci?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo (ili na druge uređaje s pristupom internetu, poput pametnog telefona ili tableta) prilikom posjeta određene web-stranice.  Kolačići tj. tekstualne datoteke pohranjuju slijedeće podatke: naziv web-lokacije s koje kolačić potječe, rok trajanja kolačića (drugim riječima, koliko dugo će kolačić biti pohranjen na vašem računalu / uređaju) i vrijednost koja se obično sastoji od slučajno generiranog jedinstvenog broja.
Neki kolačići mogu prikupljati vaše osobne podatke. Osobni podaci uključuju sve što znamo o vama kao korisniku.

2. Kako tražimo vašu suglasnost za postavljanje kolačića?
Kada posjetite web-mjesto, na vrhu stranice pojavit će se banner [1] koji će vas obavijestiti o korištenju kolačića na ovoj web-stranici. Sve informacije koje se odnose na ove kolačiće možete pročitati u ovoj politici kolačića.
Ne tražimo vašu suglasnost za postavljanje kolačića koji su neophodni za pružanje usluge ili za izvršavanje funkcije koju zatražite. To vrijedi za sljedeće kolačiće:
Opći kolačići
    • SERVERID [varijabla]
    • [Varijabla]

Kolačići usluge Google i trećih strana
  • _ga
  • _gid
  • _gat
  • 1P_JAR
  • APISID
  • NID
  • DSID
  • IRO
  • OGPC
  • HSID
  • SID
  • SSID
  • SAPISID
  • SEARCH_SAMESITE
  • OGP
  • SIDCC
  • GMAIL_RTT
  • S
  • CONSENT
  • PH_HPXY_CHECK

Trajni kolačići Banner / cookie bar: reDimCookieHint

U slučaju drugih analitičkih kolačića, pretpostavljamo vaš implicitni pristanak za njihovu uporabu. Ako nastavite pregledavati web-lokaciju, smatramo da je ova radnja vaš pristanak za postavljanje kolačića na vaš uređaj. Ako na svom uređaju ne želite kolačiće, pročitajte odjeljak 4 u nastavku: "Kako možete upravljati ili ukloniti kolačiće?"

3. Koje vrste kolačića koristimo?

3.1 Kolačići sesije
Kolačići sesije privremeni su funkcionalni kolačići (SERVERID) koji ostaju na vašem računalu / uređaju dok ponovno ne napustite našu web-lokaciju. Ovi su kolačići neophodni jer web-lokacija ili usluga koju ste zatražili ne može funkcionirati ili neće funkcionirati ispravno bez korištenja tih kolačića. Svaki put kada posjetite našu web-lokaciju, ti kolačići sadrže drugačiji, privremeni broj. Kolačići se automatski brišu kada zatvorite preglednik. Ovi kolačići nemaju utjecaja na vašu privatnost.

3.2 Trajni kolačići
Ova vrsta kolačića ostaje na vašem računalu dulje od sesijskog kolačića ili dok se ručno ne izbriše. (Vrijeme trajanja kolačića na vašem uređaju ovisi o "vijeku trajanja" određenog kolačića i postavkama preglednika.) Korištenjem ovih
vrsta kolačića možemo vas prepoznati sljedeći put kada posjetite našu web-lokaciju. Na taj način web-lokacija može biti prilagođena vašim željama. Na primjer, ako ste pristali na postavljanje kolačića, to možemo zapamtiti pomoću
kolačića. To znači da ne morate ponoviti svoje postavke svaki puta kada posjetite našu web-stranicu, štedeći vam vrijeme i čineći vaše posjete našoj web stranici ugodnijim.
Trajni kolačići na web-mjestu
Ime kolačića: cookie bar / reDimCookieHint  
Svrha kolačića: Ovaj kolačić osigurava da banner s informacijama o korištenju kolačića ostaje vidljiv sve dok je to potrebno.
Da li ovaj kolačić prikuplja podatke o vama?   Ne.
Razdoblje pohrane kolačića: Tijekom sesije.

Kao i sesijski kolačići, vaš pristanak za korištenje kolačića "Cookie Bar" nije potreban jer je to nužno za komunikaciju o korištenju kolačića.

3.3 Kolačići trećih strana
Treće strane postavljaju kolačiće putem naše web stranice.
Kolačići tvrtke Google Inc., kao dio usluge za analizu, koriste se za dobivanje izvješća o tome kako posjetitelji koriste našu web-lokaciju. Standardno, podaci o ponašanju pregledavanja koje dobivamo šalju se i pohranjuju na Google poslužitelju. Na temelju tih podataka Google nam daje izvješće s podacima o tome kako posjetitelji koriste našu web-lokaciju. Sadržaj ovih kolačića možemo koristiti za poboljšanje sadržaja naše web-lokacije.  Kolačići tvrtke Google Inc. (uključujući dvostruke klikove) prikazani su u nastavku, uključujući razdoblje skladištenja i njihovu svrhu:
Ime kolačića  / Razdoblje pohrane kolačića  /  Svrha
_ga              2 godine                               Koristi se za identifikaciju korisnika
_gid           24 sata                                   Koristi se za identifikaciju korisnika
_gat           24 sata                                   Koristi se za identifikaciju korisnika
1P_JAR        1 tjedan                                Koristi se za prikupljanje statistike web-lokacije i praćenje tečaja
APISID         sjednica                                Oglašivački kolačić koji se koristi za praćenje korisnika i definiranje ciljanih skupina
NID            6 mjeseci                               Koristi se za spremanje korisničkih postavki i podataka kada se pregledavaju stranice s Google Kartama.
OGPC         1 mjesec                                Koristi se za spremanje korisničkih postavki i podataka kada se pregledavaju stranice s Google Kartama.
DSID          2 tjedna                                 Koristi se za ponovno ciljanje, optimizaciju, izvješćivanje i dodjelu mrežnih oglasa
IRO            2 mjeseca                              Koristi se za ponovno ciljanje, optimizaciju, izvješćivanje i dodjelu mrežnih oglasa
HSID          2 godine                                Koristi se za izradu profila interesa korisnika i za prikaz relevantnih oglasa na drugim web-lokacijama.
SID            2 godine                                Koristi se za izradu profila interesa korisnika i za prikaz relevantnih oglasa na drugim web-lokacijama.
SSID          2 godine                                Koristi se za mjerenje broja korisnika i njihovog ponašanja na Google kartama
SAPISID     2 godine                                Koristi se za mjerenje broja korisnika i njihovog ponašanja na Google kartama
OGP           2 mjeseca                              Koristi se za spremanje korisničkih postavki i podataka kada se pregledavaju stranice s Google Kartama.
SIDCC        3 mjeseca                              Koristi se za spremanje korisničkih postavki i podataka kada se pregledavaju stranice na kojima su integrirane Google karte ili YouTube.
  GMAIL_RTT sjednica                                Kolačić povezan s Googleovim uslugama kao što je Google Karte.

Kolačići trećih strana prikazani su u nastavku, uključujući njihovo razdoblje pohrane i njihovu svrhu:
Ime kolačića / Razdoblje pohrane kolačića  / Svrha
      S            sjednica                                Sigurnost kolačića

Za više informacija možete pročitati Googleova pravila o privatnosti

Oslanjamo se na vaš implicitni pristanak na postavljanje kolačića iz usluge Google Analytics i drugih kolačića trećih strana. Ako nastavite pregledavati web-lokaciju, smatramo da je ova radnja vaš pristanak za postavljanje tih kolačića.

4.  Kako možete upravljati ili ukloniti kolačiće?

Većina internetskih preglednika postavljena je tako da automatski prihvaća kolačiće. Kolačiće možete odbiti ili izbrisati putem postavki preglednika na računalu. Točna metoda za to razlikuje se od preglednika do preglednika. Ako je potrebno, konzultirajte priručnik preglednika i funkciju pomoći. Ove postavke moraju biti konfigurirane pojedinačno za svaki preglednik i za svako računalo / uređaj!
• Postavke kolačića Internet Explorer
• Postavke kolačića Chrome
• Postavke kolačića Firefox
Ako ne želite da Google Analytics koristi svoje podatke, možete instalirati dodatak za isključivanje Google Analytics preglednika . Ovaj dodatak govori Google Analytics da ne želite prikupljati podatke o pregledavanju.
Neprihvaćanje, uklanjanje ili brisanje kolačića može značiti da određene funkcionalnosti web-mjesta ne funkcioniraju ili ne funkcioniraju ispravno. To može dovesti do razočaravajućeg iskustva s web-lokacijom.

5. Koristimo li druge tehnologije praćenja?

Kada posjetite web-lokaciju, automatski prikupljamo tehničke podatke (datoteke dnevnika) kako bismo poboljšali jednostavnost korištenja web-lokacije.
Koje osobne podatke prikupljamo?
Konkretno, prikupljamo IP adresu vašeg računala ili drugih uređaja, posjećene web stranice, trajanje posjeta i internetski preglednik koji ste koristili.
Što ćemo učiniti s vašim podacima?
Obrada ovih informacija je ključna za optimizaciju našeg operativnog upravljanja. Te tehničke podatke koristimo kako bismo poboljšali funkcionalnost, jednostavnost i sigurnost naše web-lokacije. Na temelju podataka prikupljenih od svih posjetitelja naših web-stranica, pratimo koliko posjetitelja mjesečno posjećuje našu web stranicu, koje su stranice najposjećenije i s kojim preglednicima, te jesu li se problemi pojavili tijekom posjeta web-lokaciji.
Koliko dugo se podaci pohranjuju?
Log datoteke se periodično ( uglavnom kvartalno ) brišu sa servera.

6. Imate li pitanja za nas ili biste željeli ostvariti svoje pravo pristupa, ispravljanja, prigovora, ograničavanja ili brisanja vaših podataka?

Imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo o vama putem kolačića u bilo koje vrijeme besplatno. Također možete besplatno popraviti ili izbrisati svoje podatke. Kada se to odnosi na pristup osobnim podacima povezanim s kolačićem, morate poslati kopiju relevantnog kolačića. Ovo možete pronaći u postavkama preglednika. Također imate pravo zahtijevati da je obrada vaših osobnih podataka ograničena. Konačno, imate pravo prigovoriti određenoj vrsti obrade vaših osobnih podataka.
Tvrtka 'DACOM'  nije imenovala Službenika za zaštitu podataka s obzirom na veličinu tvrtke. Za sve informacije možete kontaktirati voditelja obrade na e-mail adresu dacom@dacom.hr ili na kontakte tvrtke uz naznaku "na pažnju Voditelj obrade."
Ta je osoba odgovorna za praćenje zaštite vaših osobnih podataka.
Prije obrade vašeg zahtjeva, moramo dobro razumijeti točne podatke koje tražite. Stoga zahtijevamo da u svoj zahtjev uključite slijedeće podatke: vaše puno ime i prezime (naziv tvrtke), adresu, adresu e-pošte i jasan opis vašeg zahtjeva.
Ako po Vašem mišljenju nismo obradili vaš zahtjev na odgovarajući način, kontaktirajte nas koristeći gore navedene podatke. Na taj način možemo zajedno s vama pronaći odgovarajuće rješenje. Ako to ne rezultira željenim rezultatom i ne reagiramo na vaš zahtjev ili vam ga uskraćujemo, imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu. U Hrvatskoj nadzorno tijelo je AZOP. Općenito, pritužbu morate podnijeti nadzornom tijelu u zemlji u kojoj živite.

7. Izmjene ovog Pravilnika

Ako napravimo bilo kakve izmjene ove politike kolačića, izmijenjena politika biti će ovdje objavljena s izjavom o datumu revizije na vrhu. Ako napravimo bilo kakve značajne promjene u ovom Pravilniku, koje bitno mijenjaju praksu privatnosti, možemo vas o tome obavijestiti na drugačiji način, npr. slanjem e-pošte ili objavljivanjem izjave na našoj web-lokaciji prije nego što dođe do promjena.

[1] Koristimo različite vrste kolačića. Kolačići usluge Google Analytics potpuno su samostalni i stoga ih možemo postaviti na vaš uređaj bez vašeg pristanka. Te podatke koristimo kako bismo optimizirali rad web-lokacije, te kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ostali kolačići koriste se za personalizaciju sadržaja i analizu prometa na web-lokaciji. Više informacija možete pronaći u našoj politici kolačića .

Vaša daljnja upotreba naše web stranice je vaš implicitni pristanak na našu politiku kolačića.

Povratak na sadržaj | Povratak na glavni izbornik