Obrt -financijsko poslovanje - Dacom_informatika

Idite na sadržaj

Obrt -financijsko poslovanje

APLIKACIJE > Obrtnici
 
FINANCIJSKO poslovanje - aplikacije 
TVRTKE - D.O.O./J.D.O.O./D.D. - KNJIGOVODSTVENI SERVISI
Tvrtka 'DACOM' od 1994. godine proizvodi aplikacije financijsko poslovanje.
Aplikacije pokrivaju sve knjigovodstvene poslove i u skladu su sa svim trenutnim zakonima i pozitivnim propisima RH.

Korisnicima je omogućen rad sa DACOM aplikacijama na svim Windows i Linux operativnim sistemima.
Za korisnike proračunskog knjigovodstva aplikacije su izrađene najnovijim "Embarcadero" tehnologijama, a podaci se skladište u "My sql" baze podataka.

Posebno je potrebno napomenuti da je program za izradu lista tj. izvještaja, obrazaca i rješenja rađen u posebnom alatu "Fastreport" koji korisnicima pruža mogućnost samostalne izrade izlistanja pomoću naših predložaka na vrlo jednostavan način.
Funkcionalnosti programa za obrtnike : 

- ove aplikacije mogu koristiti i OPG-i !!
  

APLIKACIJA "FINANCIJSKO POSLOVANJE ZA OBRTNIKE" obuhvaća kompleksan skup programa koji sveobuhvatno pokrivaju poslovanje jedne tvrtke. Glavni dio aplikacije vezane uz financijsko praćenje poslovanja tvrtke je program "KPI - Knjiga primitaka i izdataka".  Knjiga "KPI" kao glavna knjiga obrtnika osmišljena je kao glavna knjiga koju će moći koristiti svaki obrtnik bez knjigovodstvene naobrazbe. Na vrlo jednostavan način obrtnici putem knjige "KPI" mogu samostalno voditi svoje poslovanje (ulazne račune, izlazne račune, izvode,....). Knjiga "KPI" sadrži sve zakonski potrebne elemente kako bi obrtnik istu mogao ispisati kao svoj osnovni dokument poslovanja.

Aplikacijom "INTERNET BANKARSTVO ZA OBRTNIKE" omogućili smo obrtnicima direktno knjiženje svih izvoda preuzetih putem internet bankarstva matične banke obrtnika u knjigu "KPI".
Obrtnik u nekoliko klikova prebacuje sve "SKINUTE IZVODE" iz banke u svoju knjigu "KPI".  

Iz aplikacije "KNJIGA RAČUNA"  i aplikacije "KNJIGA KPI" sva knjiženja se mogu prebaciti u sustav kontiranja tj. "GLAVNU KNJIGU"

"Glavna knjiga" i "Knjiga salda konti", te niz pomoćnih knjiga propisanih zakonima i onih koje dodatno opisuju vaše poslovanje također su sastavni dio aplikacija za obrtnike.

Važan dio aplikacije je "Knjiga računa" koja je usklađena sa "Zakonom o fiskalizaciji" od 1. siječnja 2013.godine. 

Svi programi unutar aplikacije povezani su velikim brojem unaprijed popunjenih šifrarnika, koji vaš rad čine jednostavnijim i bržim. Sastavni dio aplikacije je skup programa koji pokriva "Obračun plaće". Taj dio aplikacije je maksimalno optimiziran i usklađen sa svim trenutno važećim zakonima i pravilnicima koji uređuju obračun plaće radnika. 

Programi "Obračuna plaće" započinju vođenjem "Evidencije radnika" koja se učitava u automatizirane "šihtarice - unos za plaću" - nakon obrade generiraju se sve potrebne liste (koje se čuvaju doživotno) - obrađeni podaci se transferiraju u JOPPD obrazac - generira se XML datoteka za "E poreznu" - generira se zbrojni nalog koji se učitava u internet bankarstvo vaše banke - time je zatvoren cijeli krug i obrađena plaća. 

Ostali dio aplikacije odnosi se na "Osnovna sredstva", "Materijalno poslovanje", "Kalkulacije - VP -MP", "Putni nalozi", "Blagajna", "Zatezne kamate", "Knjiga JOPPD", "Obrasci HUB3A" i dr.  Izbornici aplikacije "Financijsko poslovanje za obrtnike"  


Povratak na sadržaj